E313: Laatste werkfase richting Hasselt

28/03/2011 17:31

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op donderdagavond 31 maart met de laatste fase van de onderhoudswerken op de E313 in de richting van Hasselt. Nadien volgen nog twee weken werkzaamheden in de richting van Antwerpen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op donderdagavond 31 maart met de laatste fase van de onderhoudswerken op de E313 in de richting van Hasselt. Nadien volgen nog twee weken werkzaamheden in de richting van Antwerpen.

Het gaat om een strook van 3,6 kilometer snelweg van net na complex 22 Herentals-Oost tot vlak voor de afrit Geel-West (complex 23). De herstellingswerken starten in de nacht van donderdag 31 maart op vrijdag 1 april en eindigen op maandagochtend 4 april. Bij deze ingreep hoeft, in tegenstelling tot de vorige fases, geen op- en afrittencomplex worden afgesloten - net omdat de werfzone niet aan een op- en afrittencomplex ligt. De aannemer neemt de toplaag, de onderlaag van de rechterrijstrook en de brugdekvoegen onder handen.

Voor het verkeer geldt dezelfde situatie als bij de vorige fases: automobilisten richting Antwerpen beschikken over twee versmalde rijstroken; voor wie richting Hasselt rijdt, zijn er tijdens weekdagen ook twee versmalde rijstroken beschikbaar. In het weekend en 's nachts wordt de werfzone groter en kan het verkeer richting Hasselt maar over één rijstrook voorbij de werkzaamheden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds 28 februari de toplaag - en op de rechterrijstrook ook de onderlaag - op de E313 tussen Ranst en Ham. Per week neemt de aannemer een specifieke strook onder handen.

Nieuw brugdek Ook in deze fase vindt een aantal herstellingswerken plaats aan bruggen op de E313. Het gaat dan telkens om bruggen in het wegdek, waarbij de snelweg fungeert als brug over een lokale weg. Het doorgaande verkeer op de snelweg moet er plaatselijk steeds over één rijstrook. Om de hinder alsnog beperkt te houden, vinden die opknapbeurten 's avonds of in het weekend plaats.

Opmerking: Een overzicht van de vernieuwde fasering en een schematische voorstelling van de verkeerssituatie vindt u op www.wegenenverkeer.be/E313 .

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel