Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding de heer W. Dekkers

Wouter Dekkers wordt zondag 20 2011 maart Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Lenie Scholten speldt hem de onderscheiding op.

De verdiensten van de heer Dekkers liggen op het sportieve vlak. Op jonge leeftijd blonk hij al uit bij PSV (o.a. Europa Cup 1956) en bij een aantal amateurvoetbal-verenigingen zoals "RK VV Woensel" en "De Spechten". De heer Dekkers volgde de speciale KNVB keepertraining voor zaalvoetbal en startte daarmee een nieuwe carrière als zaalvoetbalkeeper bij SBR. En zijn club is niet onverdienstelijk: in 1975 winnen ze de KNVB beker en het jaar daarop worden ze Nederlands kampioen.

In 1976 wordt de heer Dekkers als vrijwilliger
bestuurslid/terreinmanager van RK VV Woensel, een functie die hij 25 jaar lang vervult. Dit combineert hij in 1977 met het scheidsrechter zijn voor Jeugd en Amateurs in het zaal- en veldvoetbal van de KNVB. RK VV Woensel is in 2001 door omstandigheden opgeheven.

De heer Dekkers is toen overgestapt naar Voetbalvereniging Nieuw Woensel. Ook bij die vereniging werd hij als vrijwilliger lid van het bestuur. Ook hier is hij scheidsrechter voor Jeugd en Amateurs in het zaal- en veldvoetbal van de KNVB. Maar tevens fieldmanager: in feite "manusje van alles": hij houdt alles bij wat het verenigingsgebouw betreft (onderhoud, schilderen), de zorg voor de sportvelden (gras maaien, doelen), belijning. Daarnaast houdt hij de administratie van de 7 senioreneftallen bij.

Niet onvermeld mag blijven dat de onkostenvergoedingen die de heer Dekkers heeft ontvangen altijd beschikbaar stelt/heeft gesteld aan een goed doel (Koningin Wilhelmina Fonds).