Gemeente Barneveld


Gemeenteraad stelt profielschets op voor nieuwe burgemeester

De nieuwe burgemeester van Barneveld is een verbinder, zowel binnen de gemeente Barneveld als daarbuiten. Hij of zij vindt het behartigen van de belangen van Barneveld zijn of haar belangrijkste taak. Hij of zij heeft oog voor de inwoners en het maatschappelijk middenveld en is in die zin nadrukkelijk zichtbaar in de Barneveldse gemeenschap. Dat staat in de profielschets die de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad van Barneveld in concept hebben opgesteld. Op 14 april 2011 bespreekt de gemeenteraad het profiel met de commissaris van de Koningin.

Burgemeester mr. J.A.M.L. Houben heeft enkele weken geleden aangegeven dat hij per 1 november stopt als burgemeester van Barneveld. In de komende periode zoekt de gemeenteraad naar een nieuwe eerste burger. Het is gebruikelijk om voordat de sollicitatieprocedure begint een profielschets op te stellen. In de profielschets staan onder andere de kwaliteiten, eigenschappen en vaardigheden waarin kandidaten voor het ambt van burgemeester van Barneveld zich herkennen.

Een daadkrachtige bestuurder met oog voor de samenleving De gemeenteraad zoekt naar iemand die - naast andere kwaliteiten - ondernemend is en in staat is om de gemeente Barneveld op de kaart te zetten. Een daadkrachtig en besluitvaardig bestuurder, die ook een bindende factor is, zowel in bestuurlijk als in maatschappelijk opzicht. Iemand die een relevant politiek, bestuurlijk en maatschappelijk netwerk heeft op regionaal, provinciaal en nationaal niveau.

Profielschetsvergadering
Op donderdag 14 april 2011 spreekt de gemeenteraad van Barneveld met de commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, over de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De profielschetsvergadering begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. De commissaris van de Koningin geeft tijdens deze vergadering ook aan hoe de procedure verder verloopt.

Profielschets op www.barneveld.nl
De profielschets voor de nieuwe burgemeester wordt op 14 april 2011 definitief vastgesteld. De conceptprofielschets is op de speciale internetpagina rondom de vacature voor een nieuwe burgemeester van de gemeente Barneveld Actueel.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl