Gemeente Heerenveen

West-Indische buurt

Metamorfose West-Indische buurt

De West-Indische buurt in Heerenveen-Midden gaat in het komende jaar flink op de schop. De sloop van veertig oude woningen is bijna klaar. Vervolgens worden er 36 nieuwe woningen voor terug gebouwd. Sloop van de woningen is nodig omdat ze technisch verouderd zijn. Ook de ligging van de woningen is niet optimaal.

De voorkant van het ene huis is naar de achterkant van het andere gericht. In de nieuwe situatie worden de blokken omgekeerd, met de achterkanten naar elkaar toe. Er komen twee maal twee rijen woningen met een ruim hof met groen en parkeren ertussen. De definitieve inrichting wordt in nauw overleg met de toekomstige bewoners bepaald. De bouw start op 1 juli. Naar verwachting kunnen de nieuwe woningen halverwege 2012 worden betrokken. Het gaat om huurwoningen van Accolade waarvoor huurtoeslag kan worden verkregen.

Het opknappen van de West-Indische buurt is onderdeel van een grote opknapbeurt voor Heerenveen-Midden om de leefbaarheid te vergroten. Het project Tuindorp is ondertussen vrijwel afgerond en de voorbereidingen voor Falkena Binnen, Tellegebied en Taconishof zijn in volle gang.