Gemeente Harlingen


de bibliotheek

Gemeenteraad op werkbezoek bij de bibliotheek

Woensdagavond bracht een gedeelte van de raad een bezoek aan de bibliotheek. Ook wethouder Maria le Roy was daarbij aanwezig. Zij werden ontvangen door mevrouw Tjitske de Heij (directeur bibliotheken Noordwest Friesland), mevrouw Ivannah Rietkerk (vestigingsmanager) en een aantal medewerkers.

Mevrouw de Heij vertelde in haar inleiding, die als thema had "Meer dan boeken...", over de manier waarop de bibliotheken in Nederland, Friesland, de regio en in Harlingen georganiseerd zijn en over het werk dat bibliotheken doen; dat werk kan samengevat worden in Lezen, Leren en Informeren.

Ook de financiële aspecten kwamen aan de orde: in Noordwest Friesland overwegen veel gemeenten om op het bibliotheekwerk te bezuinigen. Gelukkig is dat in Harlingen niet aan de orde.
Nadat mevrouw Rietkerk de website van de bibliotheek en andere aspecten van automatisering kort had toegelicht maakten de raadsleden een rondwandeling door het gebouw, waarbij vooral de kinderafdeling veel bijval oogste. Tenslotte was er gelegenheid nog even geanimeerd met elkaar na te praten.

Foto: Joachim de Ruijter