Gemeente Eindhoven

9 winnaars gouden keurmerk Duurzame Ondernemer

Ze kwamen voor goud, zilver of brons naar het Klokgebouw op Strijp-S: ruim 200 Eindhovense ondernemers. Op 30 maart 2011 werd tijdens de tweede editie van de uitreiking van het keurmerk Duurzame Ondernemer bekend wie dit gemeentelijk keurmerk zou krijgen. Negen ondernemers gingen naar huis met goud, de overige 46 namen zilver en brons mee. Fors meer winnaars dan vorig jaar. Dat was ook de boodschap van wethouder Joost Helms tijdens de avond: `Met het keurmerk Duurzame Ondernemer is een positieve beweging in de stad op gang gekomen. Dit is wel te zien aan de aanwezigheid en betrokkenheid van deze ondernemers!'

En de winnaars zijn...

Tijdens een spannende uitreiking kregen de volgende bedrijven te horen dat ze een gouden keurmerk in ontvangst mochten nemen: Deltaclips, de Fietskoerier, het Energiebureau, Die Dame, De Klerk Bloemsierkunst en Interieurbeplanting, (H)eerlijk anders, Imkerij de Walhut, Tussen de Molens en Gasterij in `t Ven. Drie daarvan hebben hun gouden keurmerk geprolongeerd, een aantal heeft zich verbeterd ten opzichte van vorig jaar en er zijn een aantal nieuwkomers. 46 ondernemers ontvingen een zilveren of bronzen keurmerk. Het winnen van een keurmerk is een prestatie op zich. Daarnaast is het een stimulans om nog meer maatregelen te nemen, zodat volgend jaar mogelijk het goud gloort.

Een aantal reacties van winnaars:

Die Dame - Anne-Marie Janssens (goud): "Voor de 2e keer goud, dat is gewoon geweldig! Bij ons is het zo: meten is weten."

Tussen de Molens / Gasterij in 't Ven - Alfred van Kempen (goud): "Wees duurzaam samen met je omgeving. Volgend jaar willen wij als bedrijf mee doen."

Van den Hoff Installatiebedrijf - Jan van den Hoff (zilver): " Wij zijn een betrokken ondernemer met focus op duurzaamheid. Door het keurmerk kunnen wij laten zien aan onze omgeving dat wij met people, planet en profit bezig zijn."

De Klerk - Jos van der Hulst (goud): "Duurzaamheid doe je samen met het hele bedrijf, voor de 2e keer goud en volgend jaar hopelijk weer."

Ondernemend Eindhoven gaat voor duurzaam

Duurzame Eindhovense ondernemers laten zich steeds meer zien. Maar liefst 150 Eindhovense ondernemers vulden de vragenlijsten in waarmee ze kans maken op één van de keurmerken Duurzame Ondernemer 2011. Wat doen die ondernemers om kans te maken op zo'n keurmerk? Ze zijn bijvoorbeeld bezig met het besparen van energie en het inkopen van grondstoffen tegen een eerlijke prijs. Ook letten zij er op dat er bij het maken van deze producten/ ingrediënten/ grondstoffen geen kinderhanden aan te pas zijn gekomen. Of ze bieden werkplekken aan personen met een beperking of anderszins grote afstand tot de arbeidsmarkt aan.