Gemeente Breda

Tijdelijke sluiting café Ginnekenweg vanwege geluidsoverlast

Deze week is besloten om via bestuursdwang Café D'n Arme Duvel aan de Ginnekenweg in Breda tijdelijk te sluiten vanwege herhaaldelijk geluidsoverlast. Het café zal van vrijdag 1 april tot maandag 4 april gesloten zijn.

Wethouder Wilbert Willems: "We nemen klachten van bewoners over geluidsoverlast veroorzaakt door de horeca zeer serieus. Wanneer bedrijven na de nodige waarschuwingen hun gedrag niet veranderen, gaan we over tot tijdelijke sluiting om hen op andere gedachten te brengen."

Omwonenden hebben de afgelopen jaren vaak klachten ingediend over geluidoverlast afkomstig van Café D'n Arme Duvel. Het café is tot nu twaalf keer gewaarschuwd vanwege overtreding van geluidsvoorschriften van het Activiteitenbesluit milieubeheer. Ondanks de waarschuwingen en opgelegde dwangsommen kwam er geen verbetering in de situatie. Het afgelopen weekend is opnieuw een overtreding geconstateerd. Vandaar dat het college van burgemeester en wethouders deze week besloten heeft om bestuursdwang toe te passen en het café het komend weekend te sluiten.

Het café heeft de afgelopen twee jaar al vaker boetes gekregen voor overtreding van de geluidsvoorschriften.