Gemeente Zwijndrecht


Opgroeien in Zwijndrecht

Naast ouders zetten in Zwijndrecht veel organisaties zich actief in zodat alle kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen en veilig op te groeien. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bundelt de krachten van deze organisaties. Een van de acties is dat u vanaf nu op een aantal plekken in Zwijndrecht terecht kunt voor allerlei hulp en advies: het pedagogisch spreekuur. Het spreekuur is er voor ouders, opvoeders en jongeren en geeft u gratis antwoord op allerlei vragen waar u als ouder of jij als jongeren tegenaan loopt.

Advies dichtbij huis
Het pedagogisch spreekuur maakt het ouders makkelijker om vragen te stellen. Ze kunnen bij het spreekuur binnenlopen of telefonisch contact opnemen. Pedagogisch adviseur Ana Mikolcevic heeft veel ervaring, denkt met de ouders mee en geeft de ouders direct tips en adviezen waar zij mee verder kunnen. "Ouders kunnen in drie verschillende wijken dichtbij huis terecht bij het spreekuur. De drempel om advies te vragen wordt zo een stuk lager en dat is ons doel in Zwijndrecht: op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden op het gebied van opgroeien en opvoeden", aldus Miranda de Vries, wethouder Jeugd.

Persoonlijk, telefonisch en digitaal
Het spreekuur is voor iedereen gratis te bezoeken en er wordt geen dossier bijgehouden. Ook kunt u via de site
www.opgroeieninzwijndrecht.nl veel informatie en advies te vinden. Via Careijn Drechtsteden, telefoonnummer 078 7111700 is het spreekuur telefonisch te benaderen.

Huis-aan-huis blad
Deze week valt bij alle inwoners van Zwijndrecht de krant "Opgroeien in Zwijndrecht" in de brievenbus. In de krant vinden ouders en opvoeders meer informatie over het pedagogisch spreekuur , interviews met bijvoorbeeld een schoolmaatschappelijk werker en tips over diverse onderwerpen zoals het gebruik van internet door kinderen. U kunt de krant ook online bekijken. Klik hier voor de krant.

Waar kunt u pedagogisch spreekuur vinden?

Het pedagogisch spreekuur maakt het u als ouder nog makkelijker om vragen te stellen. U kunt bij het spreekuur binnenlopen of telefonisch contact opnemen. Pedagogisch adviseur Ana Mikolcevic heeft veel ervaring, denkt met u mee en geeft u tips en adviezen waar u direct mee verder kunt. U kunt ook online veel informatie vinden of een vraag stellen. Kijk voor meer informatie op www.opgroeieninzwijndrecht.nl

Algemeen nummer Careyn Drechtsteden: 078 - 711 17 00

Telefoonnummer: 06 - 121 948 28

e-mailadres: a.mikolcevic@careyn.nl

via www.opgroeieninzwijndrecht.nl

Er zijn 3 spreekuren op verschillende locaties in Zwijndrecht:

Consultatiebureau

Langeweg 340a

3331 LZ Zwijndrecht

Donderdagochtend van10:00 uur - 12:00 uur

Gezondheidscentrum Nederhoven / Huisartsenpraktijk Top

Buizerdstraat 4a

3334 SB ZWIJNDRECHT

Dinsdagmiddag van 13:30 uur - 15:30 uur

Basisschool De Dolfijn

Locatie West

Balistraat 1

3330 AL Zwijndrecht

Dinsdagochtend van 08:30 uur - 10:30 uur

Netwerk achter de schermen

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om het CJG in Zwijndrecht vorm te geven. Achter de schermen zit een goed georganiseerd netwerk van allerlei partijen die met elkaar samenwerken. Deze samenwerking tussen gemeente, scholen en organisaties, zoals Diverz en de GGD, is een belangrijke voorwaarde om ons gezamenlijke doel te behalen.