Politiebond ACP

ACP ontstemd over publicatie werkgroep Bedrijfsvoering

De ACP wil benadrukken dat zij afstand neemt van de inhoud van een eindrapport dat is verspreid door de werkgroep Bedrijfsvoering. Ook is de ACP niet te spreken over de wijze van publicatie. De ACP heeft in een eerder bericht op de eigen site al gereageerd op dit onderwerp (zie de link onderaan dit artikel), maar er blijkt desondanks nog onrust te zijn onder politiemensen op de werkvloer. Daarom nogmaals onze reactie.

In het document dat door de werkgroep Bedrijfsvoering is verspreid, worden knelpunten benoemd in de Arbeidstijdenwet en de Landelijke Arbeidstijdenregeling voor de politiesector naar aanleiding van de afspraken hierover in de Packagedeal uit 2010. De ACP (en de andere vakbonden) heeft echter, in tegenstelling tot eerdere afspraken hierover, niet aan dit onderzoek kunnen meewerken en neemt dan ook met kracht afstand van de strekking en toonzetting van het rapport.

Eenzijdig rapport

Daarnaast is de ACP ontstemd over de publicatie van dit wel heel eenzijdige rapport buiten de vakbonden om. Tijdens het volgende landelijk overleg tussen minister Opstelten en de vakbonden (CGOP) zal de voorzitter van de werkgroep Bedrijfsvoering uitleg geven over het rapport en de gang van zaken rond de publicatie ervan. De ACP zal dan kritische vragen stellen.

---

31/03/11 10:00

---

Gerelateerd nieuws
Uit het landelijk overleg (24/03): LFNP, munitie & werkgroep bedrijfsvoering - 25-03-2011 16:30