Hogeschool van Utrecht


31 maart 2011

Geri Bonhof herbenoemd als voorzitter College van Bestuur Hogeschool Utrecht

De Raad van Toezicht heeft mevrouw drs. G.T.C. (Geri) Bonhof herbenoemd als voorzitter van het College van Bestuur. De herbenoeming geldt voor een periode van vier jaar.

De Raad van Toezicht is zeer te spreken over de samenstelling en het functioneren van het College van Bestuur en in het bijzonder over de inspirerende en transparante wijze waarop Geri Bonhof de HU bestuurt en extern representeert. Voorzitter van de Raad, Maarten Rook is 'zeer verheugd dat zij zich nogmaals aan de HU wil verbinden'.

In de voorbereiding op de herbenoeming zijn de Centrale Medezeggenschapsraad en Faculteit- en Stafdirectieleden geconsulteerd over het profiel en het voornemen tot herbenoeming. Zij bevestigden het positieve beeld dat de Raad van Toezicht heeft over het bestuurlijk functioneren van Geri Bonhof.

Rene Versteegh, voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad feliciteert Geri van harte met haar herbenoeming. 'In een tijd van vele politieke, maatschappelijke en daaruit voortvloeiende dynamische onderwijsontwikkelingen is actuele en gedegen kennis van zaken, gevoel voor continuïteit en ruimte voor veranderingen een vereiste. Geri speelt als voorzitter van het CvB een grote rol bij de ontwikkeling van de HU naar een moderne kennisorganisatie. Als voorzitter opereert ze transparant. Ze staat altijd open voor het gesprek met studenten en medewerkers over het beleid en houdt rekening met hun inbreng.'

De huidige bestuurstermijn van Geri Bonhof loopt op 31 augustus 2011 af. De nieuwe bestuursperiode wordt op basis van de huidige arbeidsvoorwaarden voortgezet. Het salaris van mevrouw Bonhof past binnen de geldende bedragen van de branchecode, voldoet aan de binnenkort vast te stellen wettelijke regeling voor inkomens van onderwijsbestuurders en valt binnen de normen van het gemiddeld belastbare loon van ministers (de zogenaamde Balkenende norm).

Dit persbericht staat ook op onze site.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.