Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

Nieuwe opzet Dyna-Sys MTB Topcompetitie
Bart Brentjens Trofee en UCI punten de inzet

Nieuwegein, 31 maart 2011 - Na een jaar afwezigheid wordt de topcompetitie mountainbike onder de naam 'Dyna-Sys MTB topcompetitie' door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) nieuw leven ingeblazen. Vijf Nederlandse topwedstrijden maken onderdeel uit van een cyclus die loopt van april tot en met eind augustus. De elite mannen strijden om de Bart Brentjens Trofee met extra prijzengeld. Daarnaast is er een leiderstrui en kunnen de renners per wedstrijd UCI punten winnen.

De opzet van de competitie is anders dan de voorgaande jaren. Voor de cyclus zijn vijf sterke internationale (Class 2-XCO, UCI) wedstrijden geselecteerd. Dit heeft als voordeel dat renners tijdens deze wedstrijden UCI punten kunnen scoren. De competitie wordt voor alle categorieën georganiseerd. Om de competitie zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor renners en publiek is in samenspraak met de organisatoren gezocht naar overkoepelende sponsoren. De KNWU organiseert de Dyna-Sys MTB Topcompetitie in samenwerking met Mackay Promotion en de vijf wedstrijdorganisatoren.

De Dyna-Sys MTB Topcompetitie bestaat in 2011 uit de volgende wedstrijden:
- Rabobank Bikecenter van Tuyl Paasbike te Nieuwkuijk (24 en 25 april 2011)
- Arend Benthem cup te Havelte (7 en 8 mei 2011)
- Stappenbelt Rabobank MTB Trophy te Apeldoorn (14 en 15 mei 2011)
- Nissim Yabo Bike Trophy te Groesbeek (25 en 26 juni 2011)
- Grote prijs Steenwijkerland te Steenwijk (27 en 28 augustus 2011)

Breedtesport
Mountainbike is een doe-sport bij uitstek. De funklasse is een erg populair onderdeel van de wedstrijdsport. Deze wedstrijden bieden recreanten zonder wedstrijdlicentie de mogelijkheid zichzelf op een uitdagend parkoers te testen. De funklasse wordt daarnaast door de KNWU bestempeld als dé opstap naar het echte werk. Deze klasse is onlosmakelijk verbonden aan deze competitie.

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht