Ingezonden persbericht


Persbericht

31 maart 2011

Boormanager Noord/Zuidlijn projectdirecteur Haags tunnelproject

Paul Janssen, de boormanager van de Noord/Zuidlijn, wordt projectdirecteur bij het Haagse tunnelproject Rotterdamsebaan. Paul Janssen heeft eerder in Den Haag de Hubertustunnel gerealiseerd en zal zijn in Amsterdam opgedane kennis en ervaring kunnen inzetten bij het boren van een dubbele autotunnel tussen de A4/A13 en de centrumring. Janssen blijft als boormanager eindverantwoordelijk voor het boren van de Noord/Zuidlijn tunnels.

Ervaring

Paul Janssen: "Ik vind het een eer dat ik door de gemeente Den Haag gevraagd ben om dit bijzondere project te realiseren. Ik kijk er naar uit om mijn ervaringen van de Noord/Zuidlijn en andere tunnels ter beschikking te stellen van dit project."

Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan-tunnel zal met name voor het verkeer uit Delft en Rotterdam richting Den Haag Centrum een belangrijke verbetering opleveren. Deze 2 kilometer lange tunnel begint op de plek waar de A4 en A13 samenkomen en eindigt op de centrumring. Hierdoor zal ook de verkeersdruk op de Utrechtsebaan, waar veel verkeer uit het zuiden van de Randstad van gebruik maakt, aanzienlijk afnemen.

Noord/Zuidlijn

Begin mei starten de boorders van de Noord/Zuidlijn de derde tunnelboormachine op voor het boren van de eerste tunnelbuis tussen het Scheldeplein en toekomstig station Ceintuurbaan. De dagelijkse aansturing van het boorproces blijft in handen van projectleider Joost Joustra, die ook de tunnels tussen het Damrak en Rokin realiseerde.