Trots op Nederland

Nieuws

31 mrt 2011 | Coalitieakkoord Alkmaar definitief

'Een nieuwe lente, een nieuw geluid'.

Dat is de titel van het coalitieakkoord van OPA, VVD, CDA, SP en Trots dat op 30 maart werd gepresenteerd door formateur Victor Kloos.

Het samenstellen van een nieuw coalitieakkoord was nodig omdat het vorige college van burgemeester en wethouders op 10 maart 2011 naar huis is gestuurd. De fracties van OPA, VVD, CDA, SP en Trots stellen in het akkoord: `Alkmaar is onze stad, een stad om van te houden, een vitale stad met een zonnige toekomst'. Daarom wil de coalitie nieuwe impulsen geven aan de sociale en economische ontwikkeling van Alkmaar. Om deze ambities waar te maken is een cultuuromslag nodig binnen het gemeentebestuur en in de ambtelijke organisatie. De coalitie wil, onder andere, 15% bezuinigen op personeelsformatie, een kerntakendiscussie voeren, een cultuurverandering bereiken en met onmiddellijke ingang een vacaturestop invoeren.

In de nieuwe coalitie zal Trots op Nederland een wethouder leveren. De wethouder krijgt een portefeuille met daarin Integraal Veiligheidsbeleid, WMO, Volksgezondheid, Ouderen, Dierenwelzijn en Project "De Hoef".