Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TwentseWelle trakteert tijdens 30-jarig jubileum Museumweekend op gratis entree!

Op 2 en 3 april vindt het 30-jarige jubileum plaats van het nationale museumweekend. Het museumweekend is een initiatief van de museumvereniging Nederland en heeft als doel nieuwe bezoekers met musea kennis te laten maken. Het centrale thema van dit weekend is: Laat je trakteren door het museum. TwentseWelle trakteert dit jaar haar bezoekers door gratis entree aan te bieden aan haar bezoekers. Ook is er bij het verhaal over innovatie in het museum een bijzondere demonstratie moleculair koken te zien.

Tijdens dit weekend is ook de prachtige fototentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year 2010' te zien. De expositie is samengesteld uit de bekroonde foto's van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd waaraan 's werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen.

Demonstratie moleculair koken
In het museumweekend zal bij 'de knoop Innovatie' in het Grote Verhaal van het museum een demonstratie moleculair koken te zien zijn. Moleculair koken verovert de keuken. Het zijn de ware alchemisten van deze tijd die de smaakpapillen van hun gasten verrassen met verbluffende smaaksensaties en de moderne kookstijl revolutioneren met high-tech bereiding. Steeds meer gelauwerde chefs stellen zich open voor deze experimentele keuken en gebruiken vloeibare stikstof voor spectaculaire creaties. (wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel Bloemenbeek in de Lutte)