NCRV

TV-Monument Hetty Blok en Oranjemaand bij Best 24

Ingezonden door NCRV op 28 maart, 2011 - 13:20



zondag, 3 april, 2011 - 18:00
Zender:
Best24

In april staat Best 24 in het teken van Hetty Blok, met een TV-Monument gewijd aan deze cabaretière, actrice en zangeres, en Oranje, met uitzendingen rond onze koninklijke familie.

Hetty Blok
Han Peekel blikt in TV-Monument samen met Hetty Blok en Barry Stevens terug op hun samenwerking in de hitserie Ja zuster, nee zuster. Verder natuurlijk veel aandacht voor de langlopende radio- en televisiecarrière van Hetty Blok.

De 91-jarige televisielegende debuteerde in 1951 in de allereerste live uitzending op de Nederlandse televisie. Later dat decennium vertolkte ze de rol van huishoudster Sjaan in de radioserie In Holland Staat een Huis: De Familie Doorsnee. Eenmaal in de veertien dagen, op maandagavond, zat bijna heel Nederland voor de radio. Maar vooral werd ze bekend door haar rol als zingende zuster in Ja zuster, nee zuster, dat Annie M.G. Schmidt schreef speciaal voor Leen Jongewaard en Hetty Blok.
Vanaf zondag 3 april, 18.00 uur.

Oranjemaand
Met diverse programma's brengt Best 24 de kijker in de stemming voor Koninginnedag. Vanaf donderdag 14 april is de NCRV-serie Dames van Oranje dagelijks te zien om 19.00 uur, gevolgd door Heren van Oranje. In deze succesvolle series verdiept presentatrice Jetske van den Elsen zich in het leven van de Nederlandse prinsen en prinsessen.

Dames van Oranje belicht het dagelijks leven van onze prinsessen, die stuk voor stuk `gewone burgermeisjes' waren: het werk, het gezinsleven, de maatschappelijke verplichtingen en het imago van haar generatiegenoten. Ondanks de strakke protocollen van de Rijksvoorlichtingsdienst probeert Van den Elsen dichtbij te komen. In het vervolg op deze reeks, Heren van Oranje, brengt ze ook de prinsen op haar eigen, ontwapenende manier in beeld.

Verder de hele maand veel aandacht voor historische tv-programma's rond onze koninklijke familie. Best 24 zendt verslagen uit van diverse staatsbezoeken, maar ook indringende portretten, interviews, documentaires en de dramaseries Wilhelmina en Juliana. Ook de inhuldiging van Koningin Beatrix, de huwelijksreis van Juliana en Bernhard en alle kennismakingsbezoeken van prinses Maxima aan de Nederlandse provincies zijn te zien op het themakanaal. Vanaf donderdag 14 april, 19.00 uur.
Programma:
Best24
Website:
http://best24.nl/