RTL Group

'Kanjes Van Goud' in het zonnetje gezet bij RTL 4

Zondag 3 april start een nieuw seizoen van Kanjers Van Goud bij RTL 4.

Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz, Caroline Tensen en Loretta Schrijver, zetten in dit programma wekelijks bijzondere mensen in het zonnetje. Het gaat om mensen die zich elke dag voor het goede doel inzetten en zo anderen helpen, of dat nu in Nederland of ver hiervandaan is. Deze kanjers worden verrast met een bezoek van iemand die ze heel dierbaar is; familieleden of vrienden die nooit in staat zijn geweest om met eigen ogen te zien wat zij allemaal doen en bereikt hebben. Het onverwachte weerzien zorgt vaak voor veel emoties en natuurlijk is er ruimschoots aandacht voor het bijzondere goededoelenproject.

De inzet van deze kanjers om de wereld een beetje mooier te maken wordt beloond met een onderscheiding, de Gouden Wimpel, en als klap op de vuurpijl krijgt deze held een cheque ter waarde van 20.000 euro van de Nationale Postcode Loterij.

In de eerste aflevering bezoekt Martijn Krabbé kanjer Alex Cornelissen van Sea Shepherd. Hij riskeert zijn eigen leven om dat van zeehonden, dolfijnen en walvissen te redden en beschermt oceanen in de hele wereld. Nu is hij actief op de Galapagos-eilanden, die hij ondanks alle bedreigingen met succes paradijselijk probeert te houden. Als verrassing komt zijn beste vriend Paul op bezoek die hem ooit bij Sea Shepherd bracht.

Alle projecten die aan bod komen in Kanjers Van Goud zijn mede mogelijk gemaakt door steun van de Postcode Loterij.

Uitzending: vanaf 3 april, elke zondag tussen 23.15 en 23.30 uur bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Muriël van Tuijl, Communicatie RTL Nederland via tel. 035 6718771 of via muriel.van.tuijl@rtl.nl.