Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Eindhoven 29 maart 2011

ShareSomeCandy met Tante Netty
Offline bloggalerie in Eindhoven presenteert kunstweblog tijdens haar eerste expositie op zondag 3 april

Tijdens de eerste expositie van galerie Tante Netty staat het kunstweblog ShareSomeCandy.com centraal. Tante Netty presenteert zes afbeeldingen van eigenzinnige en online populaire kunstenaars. De officiële opening van Tante Netty vindt plaats op zondag 3 april om 15u. Tante Netty is een offline bloggalerie en culturele hang-out in Woensel-West (Eindhoven).

ShareSomeCandy
Tijdens de eerste expositie presenteert galerie Tante Netty het kunstweblog ShareSomeCandy.com. ShareSomeCandy publiceert dagelijks inspirerende foto's en afbeeldingen van kunstwerken uit uiteenlopende disciplines, waarbij oude ambachten in een nieuw jasje zijn gegoten. Het weblog onderscheidt zich door de toegankelijkheid en visuele aantrekkelijkheid van de eigenzinnige en internationale werken: everyday a new visual candy!

Tante Netty vroeg de bloggers en oprichters Yael Miller (US) en Reuben Miller (US) om op te treden als gastcuratoren. Zij hebben een selectie gemaakt uit hun favoriete blogposts van de categorie 'handmade'. De expositie ShareSomeCandy bevat werken van Thomas C. Chung (Hongkong / Noorwegen), Ben Javens (UK), Jennifer Maestre (US), Lex Pott (NL), Nina Braun (Duitsland) en Hilary Pfeifer (US). De zes prachtige en online populaire werken zijn offline en levensgroot afgedrukt te bezichtigen in galerie Tante Netty, van 3 april 2011 tot 1 juni 2011. Tijdens de expositieperiode zijn er enkele workshops en lezingen.

Wie is Tante Netty?
Tante Netty is een offline bloggalerie in een voormalig bordeel in de Eindhovense volkswijk Woensel-West. In de huiskamer van Tante Netty krijgt het massale en anonieme internet een warm en persoonlijk karakter. Als een echte oma universalis selecteert Tante Netty de pareltjes uit de vele kunstvormen die zich manifesteren in de online kunstwereld. Tante Netty haalt digitale kunst offline en - voorzien van een kopje thee - reflecteert daarmee samen met de bezoeker op de betekenis van kunst in een digitale wereld. Workshops en offline social media events maken Tante Netty tot een culturele ontmoetingsplek waar digital immigrants en digital natives elkaar ontmoeten.

3 april: welkom bij Tante Netty!
Tijdens de opening op zondag 3 april kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met Tante Netty. Mary Fiers (wethouder Wonen, Wijken, Ruimte & Burgerparticipatie in Eindhoven, en bekend als fervent Twitteraarster) en Thom Aussems (directeur Stichting Trudo) zullen galerie Tante Netty officieel openen.

Het community arts-project Tante Netty is een initiatief van Dorien van den Hurk en Ties van de Werff, beide woonachtig in Woensel-West. Tante Nettty werkt samen met het Van Abbemuseum en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Trudo.

Kijk op www.tantenetty.nl voor meer informatie.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht