Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-04-2011

Ongewenste gasten dringen woning in Heukelom binnen

HEUKELOM (NB)): Twee nog onbekende vrouwen en een man drongen zaterdag 2 april 2011 de woning binnen van een alleenstaande 88-jarige man. Dat gebeurde aan het einde van de middag aan het Baaneind in Heukelom. Het drietal ging er vandoor met de portemonnee van de bejaarde man.

Het slachtoffer vertelde dat er rond 16.30 uur een onbekende vrouw bij hem aan de achterdeur stond. Ze vroeg om een kopje koffie. Toen het slachtoffer de deur opendeed, kwamen onverwacht drie personen zijn huis in. De man werd in een stoel gedrukt en moest lijdzaam toezien hoe zijn woning doorzocht werd. Op een gegeven moment werd de portemonnee van de bejaarde man gevonden, waarna de het drietal weer vertrok. Ze namen daarbij de portemonnee van het slachtoffer mee. Volgens de aangever hadden zijn belagers een zigeunerachtig uiterlijk. De politie heeft een aangifte opgenomen en bij omwonenden navraag gedaan of zij iets gemerkt hebben van het voorval.

Jongeman (19) opgepakt na bedreigen politie

TILBURG: De politie heeft een 20-jarige man uit Tilburg opgepakt wegens bedreiging van agenten. De agenten waren bezig met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad en assisteren bij een opstootje op het Piusplein. Toen de 19-jarige verdachte zijn vrienden opriep om een portier te lijf te gaan, grepen de agenten in. De knaap kreeg opdracht om het centrum van Tilburg meteen te verlaten. Dit vanwege zijn opruiende gedrag en om verdere verstoringen van de openbare orde te voorkomen. Zijn vrienden probeerden hem nog mee te nemen, maar de verdachte ging de confrontatie aan. Hij bedreigde de agenten en werd gearresteerd. In het politiebureau is vervolgens proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij was overigens onder invloed van alcohol. Het voorval gebeurde zondag 3 april om 03.00 uur.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treed er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Midden en West Brabant pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Politie arresteert woninginbrekers

TILBURG: Twee woninginbrekers werden zaterdagavond 2 april 2011 rond middernacht op heterdaad opgepakt. Ze probeerden in te breken in een woning aan de Abij van Egmondstraat. Na een lange achtervolging werd een van de verdachte (22) opgepakt. Kort daarna volgde de arrestatie van een twee verdachte (24).

Een buurtbewoonster sloeg alarm toen ze in de Abdij van Egmondstraat twee personen over een schutting zag klimmen. De politie was snel ter plaatse en zette de achtervolging in op een man die probeerde te ontkomen. Zijn vlucht ging over de nabij gelegen spoorlijnen. Via de perrons van NS-station Tilburg-Universiteit ging hij richting de Statenlaan. Het lukte achtervolgende motoragent uiteindelijk om de verdachte in te sluiten en te arresteren. Het bleek om een 22-jarige inwoner van Tilburg te gaan.

Een tweede verdachte werd opgepakt in de nabijheid van de vluchtauto. De arrestant bleek in het bezit te zijn van de autosleutels en in de auto lag specifiek inbrekersgereedschap. Dit was reden om deze 24-jarige man uit Waalwijk ook te arresteren op verdenking van inbraak.

Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Nader onderzoek wees uit dat er sprake was van een inbraakpoging in het bewuste huis aan de Abdij van Egmondstraat. De inbrekers waren (nog) niet binnen kunnen komen. Er is dus niets gestolen.

Man (27) overlijdt bij verdrinkingsongeval

OISTERWIJK: Een 27-jarige man is zaterdagavond 2 april 2011 door verdrinking om het leven. Het tragische ongeval vond plaats rond 18.30 uur in het Staalbergven aan de Vennenlaan in Oisterwijk. Het
slachtoffer is een 27-jarige man uit Oisterwijk

De politie gaat er van uit dat de man verkoeling zocht in het ven. Toen hij circa 20 meter uit de kant was, raakte hij vermoedelijk onwel en verdween onder water. Een getuige sloeg alarm, waarna de
hulpverleningsdiensten in actie kwamen. Duikers van de brandweer gingen het water in, terwijl de politie de zoekactie vanaf de kant
coördineerde. Er stond een traumahelikopter stand-by voor het geval de drenkeling tijdig gevonden zou worden.
Een politiehelikopter speurde vanuit de lucht het wateroppervlak af.

Omstreeks 19.45 uur werd de drenkeling gevonden. Hij is toen nog gereanimeerd en met grote spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Dat mocht allemaal niet meer baten. De 27-jarige man bleek te zijn overleden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-04-2011 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |