Vrije Universiteit Amsterdam

Vooraankondiging

maart 2011

Den Haag | maandag 4 april 2011

Martin Luther King Jr. Lezing met
Jan Peter Balkenende

'Martin Luther King was en blijft een icoon. Met zijn bevlogenheid en gepassioneerde pleidooi voor de fundamentele gelijkwaardigheid van ieder mens begeesterde hij velen, ongeacht hun kleur, afkomst of leeftijd. Hij had een droom, maar helaas zijn we nog ver verwijderd van zijn ideaal. Daar ligt een opdracht. Voor ons allemaal.' ( Jan Peter Balkenende februari 2011)

Jan Peter Balkenende verzorgt de jaarlijkse Martin Luther King Jr. lezing. met als thema Beyond the call of Duty. Regeringsleiders zouden verder moeten kijken dan de landsgrenzen, bedrijven verder dan de winst. Ook Individuen moeten verder kijken dan hun eigen comfort en rekening houden met komende generaties. In de prachtige woorden van Martin Luther King waarin hij verwijst naar de gelijkenis van de Samaritaan: Another expression of the excessive altruism on the part of the Samaritan was his willingness to go far beyond the call of duty.(uit Kings preek On being a good neighbour )

De Martin Luther King Jr. Lezing
Naast de lezing van Jan Peter Balkenende vertellen o.a. Emile Roemer, fractievoorzitter SP, René Smit, voorzitter Vrije Universiteit en Lois Pot-Mothershed, leerling van de eerste gemengde school in de VS over de inspiratie van King voor de politiek en de universiteit. Na de lezing is er een zaaldiscussie o.l.v. Gijs Wanders.

De jaarlijkse Martin Luther King jr. lezing is een initiatief van VUconnected en het r.k. spiritueel centrum de Boskant Den Haag. In 1965 ontving King aan de Vrije Universiteit Amsterdam het eredoctoraat in de sociale wetenschappen

Meet en greet met Jan Peter Balkenende
Hoe inspireert Martin Luther King jou?
Post je verhaal op vuconnected.nl en maar kans op een Meet en Greet met JP!

Bestel het boek Een Emancipatie zonder einde
De Martin Luther King lezingen van James Kennedy en Paul Scheffer en essays van Halleh Gorashi, Frans Verhagen en Ad Verbrugge zijn gebundeld. Bestellen kan op vuconnected.nl

.

Waar en wanneer?


Datum: Maandag 4 april 2011 Tijd: 20.00 uur

Plaats: Den Haag | De Boskant | Fluwelen Burgwal 45 | Toegang: ¤ 5l Leden Vereniging VU-Windesheim en studeenten ¤3

Informatie/reserveren
Aanmelden via www.vuconnected.nl of www.deboskant.nl/ info@deboskant.nl


Vrije Universiteit Amsterdam