Vlaamse Overheid

EEN NIEUW WEGDEK VOOR DE N253

Vlaamse overheid

vrijdag 25 maart 2011

Op 4 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden aan de N253 in Bertem en Huldenberg. Het wegdek wordt vernieuwd van aan de kruising met Schonenberg (ter hoogte van de gemeentegrens van Huldenberg en Overijse) tot aan de kruising met Ormendaal (net voor de brug van de E40). Als het weer het toelaat, zijn de werken voltooid rond 30 april.

Het wegdek van de N253 krijgt een nieuwe asfaltlaag. Een aannemer zal eerst de bestaande bovenste laag verwijderen en daarop komt een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden zullen in verschillende fases gebeuren waarbij de N253 telkens afgesloten wordt. Elke fase duurt één of twee weken, tenminste als de weersomstandigheden het toelaten.

Omleidingen
Het vrachtverkeer (+3,5 ton) tussen Leuven en Overijse wordt omgeleid vanaf het kruispunt met de Koning Boudewijnlaan (N264), via de E314, via de ring om Brussel (R0), de E411 en vervolgens via de afrit van Jezus-Eik (nr. 1) en de N4 tot aan het kruispunt van de Waversesteenweg en de Terhulpensesteenweg. De auto's zullen plaatselijk omgeleid worden.

N253 in Overijse
Op 1 maart zijn er al werkzaamheden gestart op de Terhulpensesteenweg in Overijse. Daar wordt niet alleen het wegdek tot op de fundering vernieuwd, ook de fietspaden, trottoirs, parkeerstroken en aansluitingen van gemeentewegen en privé-inritten worden opnieuw aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden zullen de kruispunten afgesloten worden en zal het verkeer omgeleid worden via de Nijvelsebaan en de Waversesteenweg (N4).