Gemeente Spijkenisse


Blauwe zone bij metrostation Heemraadlaan

25 maart 2011

Parkeerschijf

Voorlopig proef voor één jaar

Vanaf 04 april 2011 maximaal 2 uur parkeren in Dreven-buurt.

Bewoners van De Dreven, nabij metrostation Heemraadlaan, hebben al jaren overlast van parkerende metroreizigers. Het is zelfs zo erg dat zij overdag nauwelijks hun eigen auto in hun buurt kwijt kunnen. Om hier een einde aan te maken, stelt de gemeente daar een parkeerschijfzone in. Het gaat voorlopig om een proef van één jaar.

Deze blauwe zone ligt in het gebied tussen de Aspergedreef, de Dreef, de Tarwedreef, de Hopdreef, de Maanzaaddreef, de Posteleindreef, de Boekweitdreef, de Wikkedreef, de Rabarberdreef en de Mosterdzaaddreef. De officiële naam is `P-zone Aspergedreef e.o.' De proef gaat maandag 04 april 2011in.

Maximaal 2 uur
In een parkeerschijfzone kunt u maximaal 2 uur parkeren met een blauwe schijf. De zone wordt aangegeven door verkeersborden en blauwe strepen en geldt van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 15.00 uur. De instelling van de zone maakt het voor metroreizigers onmogelijk langer dan 2 uur hun auto te parkeren.

Ontheffing
De bewoners van de P-zone komen in aanmerking voor een ontheffing, zodat zij wel de hele dag hun auto in hun eigen buurt kwijt kunnen.