Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Meedenken over het nieuwe gemeentehuis? Dat kan vanaf 4 april! (persbericht 015, 2011)

Op 4 april vindt de kick off plaats van het project nieuwbouw gemeentehuis. Inwoners kunnen meedenken en discussiëren tijdens een informatiebijeenkomst van de raad. De uitkomst gebruikt de gemeente voor het visiedocument dat in juli gereed zal zijn.

In 2009 heeft de gemeenteraad in het kader van de discussie over het stadscentrum gekozen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis. De aanleiding hiervoor was dat het huidige gemeentehuis grondig gerenoveerd moet worden en een tijdelijke aanbouw vervangen moet worden door een definitief gebouw. Aangezien de kosten van nieuwbouw nauwelijks hoger zijn dan renovatie en uitbreiding van de bestaande bouw is gekozen voor nieuwbouw. Door een nieuw gemeentehuis te realiseren kunnen bovendien de ontwikkelingsmogelijkheden van het stadscentrum vergroot worden. Op 6 september 2010 heeft de gemeenteraad besloten de plannen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis uit te laten werken. Vervolgens is een projectorganisatie opgezet en is een plan van aanpak gemaakt voor het project.


4 april: Informatiebijeenkomst raad
Voordat een programma van eisen gemaakt kan worden moet de raad nog kaders vaststellen ten aanzien van onderstaande themaâs. Deze kaders worden vastgelegd in een visiedocument waarvoor de basis op 4 april wordt gelegd. Van 19.00 uur tot 21.30 uur krijgen aanwezigen presentaties van Justien Marseille (The Future Institute, bureau voor trendanalyse en futurologie) en BBN adviseurs. Ook wordt de projectwebsite officieel gelanceerd en wordt het plan van aanpak toegelicht. Aanwezigen kunnen mee discussiëren over:
* trends en ontwikkelingen

* toekomstige positie gemeentehuis/ huis van de stad in de maatschappij

* het nieuwe werken

* duurzaamheid

* kwaliteitsniveau van het gebouw en de omgevingÂ

20 april: Vervolgbijeenkomst
De gemeente zoekt inwoners die aan de hand van stellingen samen met raadsleden en deskundigen verder willen ingaan op de themaâs over het nieuwe gemeentehuis. Opgave kan via
dm.bastiaanse@hoogezand-sappemeer.nl of (0598) 373880.