Burgemeester Aboutaleb start 23e Race of the Classics

Persbericht van Stichting Race Of The Classics

Maandag 4 april is het eindelijk zover. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal om 12u15 het startschot geven voor de 23e editie van de Race of the Classics (ROTC). In zeventien teams zullen 450 studenten op de Noordzee de strijd om de Challenge Cup aangaan. Tijdens de showstart zullen 18 klassieke schepen zich presenteren door een ronde langs de Erasmusbrug en de Veerhaven te varen. Dit maakt een prachtig schouwspel met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. In een week tijd zeilen de schepen daarna via Ipswich in Engeland naar Brugge in België, om vervolgens op zondag 10 april de Race af te sluiten in de haven van Amsterdam. De zeilschepen zijn gedurende de Race live te volgen via een track & tracé systeem op www.rotc.nl

Open dag
Op 3 april zal de Race of the Classics voorafgegaan worden door een Open Dag in de historische Rotterdamse Veerhaven. Tussen 11u00 en 17u00 is iedereen welkom om de klassieke schepen van binnen en buiten te bekijken. Ook is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken op de Maas met de "Zephyr", een prachtig zeilschip dat al jaren aan de Race meedoet. Op de kade worden bijpassende activiteiten georganiseerd: Shantykoor Rotterdam brengt zeemansliederen ten gehore, er is een nautische markt en er zijn verschillende eetkraampje en activiteiten voor kinderen. Het bezoeken van de Open Dag is gratis en geschikt voor jong en oud.

Vloot
Loggers, barkentijnen, klippers, schoeners, twee- en driemasters: de vloot van de ROTC bestaat uit achttien unieke schepen behorend tot het Nederlandse nautische erfgoed. Met een totale lengte van meer dan 700 meter is dit ook voor de ervaren schippers een heel spektakel in de wedstrijd.

Historie
Sinds 1989 wordt de Race of the Classics, onder studenten ook wel bekend als 'De Rees', georganiseerd voor en door studenten. Studenten uit heel Nederland zetten teams op, welke verbonden zijn aan een hogeschool of universiteit in hun stad. Een intensieve organisatorische voorbereidingsperiode zorgt uiteindelijk voor een geslaagde week. In drieëntwintig jaar is de ROTC uitgegroeid tot het grootste studentenzeilevenement voor non-professionals in Nederland. De 'Rees' brengt een enorm saamhorigheidsgevoel teweeg onder de deelnemende studenten. Met de spreuk 'de Rees leeft' wordt aangeduid dat de teams het evenement maken tot wat het is; een ervaring die elke student mee zou moeten maken.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.rotc.nl



Razende Robot Reporter