Gemeente Zwolle

Informatieavond `Bouw slim, bouw samen'

Foto: Bouw slim, tekening van kavels

De gemeente Zwolle organiseert maandag 4 april 2011 een informatieavond over het project `Bouw slim, Bouw samen in Stinspoort' in het Informatiecentrum Stadshagen van van 19.30 tot 21.30 uur.

Dit project biedt mensen de kans om in eigen beheer samen de woning van hun dromen te realiseren door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Tijdens de bijeenkomst krijgen de bezoekers meer informatie over wat CPO precies inhoudt, om welke kavels het gaat, welke kosten het met zich meebrengt en wat de procedures zijn. Iedereen is van harte welkom.

Starterswoningen

De gemeente Zwolle wil, bij voldoende belangstelling, binnenkort starten met het uitgeven van CPO-kavels in Stinspoort in Westenholte. Het gaat daarbij om een rij starterswoningen en/of een rij senioren- /levensloopbestendige woningen.

CPO houdt in dat particulieren zelf een kavel kopen en samen met andere toekomstige buurtbewoners een eigen woning laten bouwen. Binnen het collectief treden zij zelf als opdrachtgever op naar de architect en aannemer en krijgen ze de volledige zeggenschap over zijn of haar toekomstige woning. De huizen kunnen zo naar eigen wens gebouwd worden.

De ervaring is dat de woningeigenaren samen inkoopvoordeel kunnen behalen en dat de huizen een optimale prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Informatie

Het Informatiecentrum Stadshagen is gevestigd aan de Werkerlaan 1a in Zwolle. Meer informatie over het project `Bouw slim, bouw samen in Stinspoort' is te vinden op de website: www.zwolle.nl/stinspoort gemeenteraad

gemeenteraad

burgerjaarverslag 2010