Politie Brabant Zuid-Oost

Bureau Brabant over overval op cafetaria

Veldhoven, 01-04-2011 o Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag aandacht aan een overval op een snackbar aan de Burgemeester van Hoofflaan op vrijdag 4 maart.

Terwijl een klant in de cafetaria zit, staat er plotseling een gewapende man voor de deur die naar binnen wil. De klant bedenkt zich geen moment en probeert de deur dicht te houden. Maar de overvaller kan zijn wapen toch nog door de deurkier steken en richt dat op de man. In alle tumult die dan ontstaat, komen beiden buiten terecht. Er ontstaat een vechtpartij tussen de dader en zijn slachtoffer. Tot overmaat van ramp ziet de dader kans om de man met een soort pepperspray in zijn gezicht te spuiten. Die krijgt geen adem meer en ook zijn zicht is meteen weg. De man is helemaal uitgeschakeld en de overvaller kan wegkomen.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is maandag 4 april om 18.00 uur op Omroep Brabant TV. Daarna wordt het programma bijna ieder uur herhaald. De laatste uitzending is dinsdag 5 april om 17.00 uur.