Gemeente Terneuzen

Axel

Formulierenbrigade nu ook in Axel

De vorig jaar door de gemeente Terneuzen en welzijnsorganisatie `aan Z' in het leven geroepen formulierenbrigade gaat vanaf 4 april ook spreekuur houden in Axel. Om 09.45 uur geeft wethouder Co van Schaik (Sociale Zaken), tevens voorzitter van `aan Z', de aftrap voor het eerste spreekuur in cultureel centrum De Halle.

Het invullen van formulieren is voor veel mensen lastig. Ook weten zij niet altijd dat ze recht hebben op een voorziening of tegemoetkoming. De deskundige vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen met het invullen en het wegwijs maken in de vele regelingen.

Ze hebben ondermeer kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van de Wet werk en bijstand (Wwb) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De brigade houdt vanaf 4 april op maandag van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur in De Halle, Rooseveltlaan 1a in Axel. Inwoners van Axel en omgeving kunnen tijdens deze spreekuren binnen lopen. Een afspraak maken is niet nodig. Voor algemene informatie kan men terecht bij "aan Z", tel. 0115-563 015, e-mail info@aanz.eu.