Universiteit Twente

Cultuur: Rauw Spul - Dad named Sue

04 april 2011 Tijd: 12:35 - 13:35

Kays vader (Sue) is de beste vader ter wereld. Terwijl andere vaders in het weekend tuinieren, te veel drinken op de vrijdagmiddagborrel en viswedstrijden verliezen, gaat Sue op avontuur. Elke situatie weet hij naar zijn hand te zetten: van het verijdelen van een overval in een wegrestaurant tot het bekeren van Maria von Trapp. Had iedereen maar een Dad Named Sue.

DAD NAMED SUE is hilarisch, snel en muzikaal. Zwaar leunend op het collectieve filmgeheugen dansen de heren van Rauw Spul op het slappe koord van het totaalcabaret. Er wordt voortdurend geschakeld tussen alle metiers van het cabaret- en filmgenre: humor, live-muziek, geluidseffecten met fysieke playback, scherpe dialogen, actie, heftige soundtracks en pijnlijke situaties. Ondanks deze stortvloed slaagt Rauw Spul er in om een goed verhaal neer te zetten met een messcherpe finale.

RAUW SPUL is de nieuwe theatergroep van Kay de Jong en Menso Kuik. Ze studeerden samen af en besloten de theaters te bestormen. Rauw Spul is snel, jong, muzikaal, hard en vooral rauw.
Rauw op je huid en rauw op je dak.

De passies en invloeden van beide heren zijn terug te vinden in hun werk. Kays liefde voor film en goed vertelde verhalen en Menso's liefde voor gitaarmuziek en vet realisme.

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.