Politie Rotterdam Rijnmond

Twee gewonden na gewelddadige overval

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 04-04-2011 08:51

ROTTERDAM-WEST - Maandagmorgen zijn twee mannen gewond geraakt tijdens een gewapende overval op een geldtransportbedrijf aan de Kiotoweg. De politie is volop bezig met het onderzoek.

Even na zes uur werd gemeld dat er een overval had plaatsgevonden op het bedrijf. Direct gingen alle hulpdiensten ter plaatse. Op dat moment waren nog 20 medewerkers van het bedrijf aanwezig en was niet bekend of de overvallers nog in het pand aanwezig waren.

Het Arrestatieteam doorzocht het pand. Hierbij zijn geen overvallers aangetroffen. De twee gewonden zijn direct afgevoerd naar het Erasmus MC.
De overige werknemers zijn overgebracht naar een naburig politiebureau voor nader verhoor.

Uit het onderzoek is tot nu gebleken dat meerdere personen de overval pleegden. Om de toegang tot het bedrijventerrein te krijgen is door hen een hek vernield en is een stalen achterdeur met behulp van explosieven vernield. Vervolgens zijn twee medewerkers neergeschoten. Het is nog onbekend of er buit is gemaakt.

Door het onderzoek en de instap van het Arrestatieteam werd de ring rond Rotterdam voor een gedeelte afgesloten. Dit leidde tot een verkeersopstopping. Inmiddels zijn alle wegen weer vrij.

De politie zet alles op alles om de verdachten van deze gewelddadige overval op te pakken. Heeft u informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken, belt u dan met telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.