Politie Groningen

Maandag 4 april 2011

Provincie Groningen, 04-04-2011

Koper uit bedrijfspand gestolen

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een koperdiefstal in een bedrijfspand aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen. Een beveiliger merkte zondagnacht op dat een nooduitgang geopend was. In de kelder van het pand was koperen leidingwerk weggehaald. Ook waren andere leidingen doorgeflext. De verdachten waren waarschijnlijk vlak voor de komst van de beveiliger vertrokken. De eigenaar inventariseert wat er allemaal is weggenomen.

Bestuurders onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zondag verkeersdeelnemers in de provincie betrapt op het rijden onder invloed. Hierbij liepen twee beschonken bestuurders tegen de lamp. Tegen beide overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

GRONINGEN Zondagochtend verloor een 23-jarige alcomobilist uit Sappemeer onder invloed van alcohol de controle over zijn auto. De man vloog op de laan 40-45 uit de bocht en botste tegen een ANWB-paal. De 23-jarige bestuurder moest vervolgens een alcoholtest doen. Hij had bijna 1 promille alcohol in zijn bloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De jonge bestuurder was in 2010 al eens eerder betrapt voor het rijden onder invloed.

HOOGEZAND Een 33-jarige automobilist uit Sappemeer moest zondagmiddag ook zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Sluiskade in Hoogezand betrapt voor rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de Sappemeerster ruim 1,45 promille alcohol in zijn bloed had.

Man schiet met luchtbuks uit woning

GRONINGEN - De politie heeft zondagnacht bij een 22-jarige man in de Briljantstraat in Groningen een luchtbuks en de bijbehorende munitie in beslaggenomen. Een getuige had gezien dat de Stadjer van het zolderraam van zijn woning met een luchtbuks had geschoten. Gealarmeerde agenten zagen de man met zijn wapen uit het raam hangen. Het wapen en de munitie werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in of de Stadjer met zijn schietactie vernielingen heeft gepleegd.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.

* Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 1171, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Grijpskerk, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 666, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Winschoten, binnen en bebouwde kom: aantal geregistreerde voertuigen: 290, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur.