Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 09.15 uur

Utrecht, 04-04-2011

Inbraak in school

MAARSSEN In de nacht van zondag 3 op maandag 4 april vond een inbraak plaats in een school in de wijk Duivenkamp.

De inbraakmelding kwam maandag 4 april kort na 02.00 uur binnen. Bij het ter plaatse komen, zag de beveiliging nog net een motorscooter met twee mannen daarop wegrijden.

Na onderzoek bleek dat er daadwerkelijk was ingebroken, maar het is nog niet bekend wat er is gestolen. De bestuurder van de motorscooter is een blanke man, ongeveer 20 tot 25 jaar oud, smal gezicht, tenger postuur, blauw petje, blauwe spijkerbroek, zwarte jas met capuchon. Hij had de zijkanten van zijn haar opgeschoren. De passagier is een negroïde man, kort kroes haar, normaal postuur, brede neus, dikke lippen. Hij droeg een groen/beige jas met capuchon.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over de inbraak en/of over de twee mannen in combinatie met een motorscooter dit door te geven aan het politiebureau Maarssen of via het telefoonnummer 0900-8844.

Resultaten verkeerscontrole

WILNIS Het wijkteam De Ronde Venen hield donderdag 31 maart tussen 14.30 en 22.30 uur een multidisciplinaire verkeerscontrole.

Zij kregen ondersteuning van opsporingsambtenaren van het KLPD, verkeerspolitie Utrecht, Vreemdelingenpolitie, Marechaussee en de Douane. Het ANPR-voertuig stond strategisch opgesteld en scande ruim 7000 kentekens en leverde 40 hits op.

Er werden 314 blaastesten op straat afgenomen en uiteindelijk werd tegen twee bestuurders proces-verbaal opgemaakt. 78 Bestuurders kregen een bekeuring voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet handenvrij bellen, het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs en diverse rijtechnische gebreken.

Er werd een motorvoertuig uit het verkeer gehaald voor nader technisch onderzoek. Er werd 1 gestolen bromfiets inbeslag genomen. Van diverse bestuurders werd voor 1671 euro aan openstaande boetes geïnd.