Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 09.25 uur

Utrecht, 04-04-2011

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Op de Neckarddreef werd op maandag 4 april rond 05.35 uur een 32-jarige scooterrrijder uit Utrecht gestopt. In eerste instantie was het vermoeden dat de man onder invloed reed, maar na een ademanalyse blies hij 70 ug/l, dus niet strafbaar.

Wel bleek de scooter onverzekerd en was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Omdat er twijfels waren over de staat van de scooter (opgevoerd), werd deze in beslag genomen voor nader technisch onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op zondag 3 april ontstond rond 20.35 uur een aanrijding tussen een automobilist en een motorrijder op de kruising Einsteindreef Carnegiedreef.

Een 20-jarige automobilist uit Utrecht reed de kruising op om vanaf de Einsteindreef de Carnegiedreef op te rijden. Een 25-jarige Utrechter op de motor passeerde op dat moment dekruising en er ontstond een aanrijding. Hierbij kwam de motorrijder door de klap meters verder terecht op een fietspad.

De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC. Ter plekke heeft de de Regionale Verkeersdienst onderzoek verricht. De politie zal nader onderzoek doen naar de toedracht van de aanrijding.