VU medisch centrum persbericht

Amsterdam/Eldoret, 4 april 2011
2011/019/JS

DOCTOR 2 DOCTOR schenkt dialysemachines aan ziekenhuis Kenia

Het Moi Teaching and Referral Hospital in Eldoret/Kenia krijgt van D2D negen dialysemachines die door KLM vervoerd worden. Deze apparaten, waarmee het bloed van nierpatiënten gezuiverd wordt, zorgen voor een capaciteitsuitbreiding van 80 dialyses per week. Het is een belangrijke verbetering van kwaliteit van leven voor een grote groep jonge en oudere patiënten en voor hun dagelijks functioneren. Door de dialyse kunnen de kinderen weer naar school en de volwassenen weer werken.

Sinds 2006 reizen artsen en verpleegkundigen van VU medisch centrum in Amsterdam op regelmatige basis naar het Moi Teaching and Referral Hospital. Zij trainen hun collega's in Kenia om de medische zorg voor de patiënten daar te verbeteren. KLM en KLM Health Services ondersteunen het programma door reisfaciliteiten en expertise beschikbaar te stellen en daarnaast logistieke ondersteuning te bieden. De voornaamste missie van de Nederlandse artsen is de kennis van kindergeneeskunde in Kenia te verbeteren. Omdat het ziekenhuis in Eldoret een opleidingsziekenhuis is, wordt de kennis overgedragen op andere Keniaanse artsen in opleiding, waardoor het programma Doctor2Doctor een duurzame vorm van ontwikkelingshulp is.

Doctor2Doctor ambassadrice Lornah Kiplagat; "Ik ben heel erg enthousiast over Doctor2Doctor, het gezamenlijke initiatief van KLM en VU medisch centrum. Ik ben blij dat ik een steentje kan bijdragen aan dit mooie project. De artsen doen fantastisch werk op een plek waar het hard nodig is. Het Moi Teaching and Referral Hospital kan er op rekenen me zeer regelmatig te zien."


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Stuijt (020 444 34 44). Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Beeldmateriaal: u kunt rechtenvrij beeldmateriaal opvragen via: info@VUmc.nl

Achtergrondinformatie (