Politie Hollands Midden

Leiden - Alcoholcontroles

Leiden, 04-04-2011 o De politie heeft in de avond van zaterdag 2 en de nacht van zondag 3 april een alcoholcontrole gehouden op de Oegstgeesterweg, ter hoogte van Lugdunum, en op de Willem de Zwijgerlaan bij het Esso-tankstation.

Er werden 825 blaastesten afgenomen. Tien bestuurders werden aangehouden. Tegen acht van hen wordt proces-verbaal opgemaakt omdat ze te veel alcohol genuttigd hadden. Van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd. De blaastest van deze bestuurder gaf een resultaat van 625 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Alcoholcontroles De politie controleert regelmatig weggebruikers op het gebruik van alcoholische dranken. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50%. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die met alcohol op in het verkeer met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.