Vestia


3-4-2011

Bouwactiviteiten Hoogeland gestart!

---

De 26-jarige Niels van den Ende en de 30-jarige Brian Buth hebben beiden een huis gekocht in het Naaldwijkse nieuwbouwproject Hoogeland. Op 1 april maakten zij als nieuwe buren wel op een heel bijzondere manier kennis met elkaar: in een helikoptervlucht boven de nieuwe wijk. Vanuit de lucht kregen zij een prachtige `helicopterview' van de eerste bouwactiviteiten waarmee aannemer Dura Vermeer is gestart.

"Helemaal goud om vanuit een helikopter mijn toekomstige woonwijk te zien!", roept Brian zodra hij de helikopter uit stapt. "Ik kom zelf uit De Lier en mijn vriendin uit Naaldwijk. Hoogeland ligt er mooi tussenin dus het is voor ons beiden straks niet ver fietsen naar ons ouderlijke huis en onze vrienden." Ook Maasdijker Niels gaat samenwonen in Hoogeland. "Het is mijn eerste eigen woning. Dat die duurzaam is vind ik supergaaf! We hebben precies het hoekhuis gekregen dat we zo graag wilden. Vier mensen voor ons sloegen de optie af, en nu is het van ons!"

Wethouder Theo Duijvestijn, verantwoordelijk voor de planontwikkeling, vloog ook mee in een van de helikoptervluchten. Hij vond het bijzonder om het Westland vanuit een ander perspectief te zien: "Vanuit de lucht zie je de ontwikkeling van woonwijken heel goed. En blijkt maar weer dat Westland niet voor niets de Glazen Stad wordt genoemd. Dat we die kassen nu qua energie-uitwisseling gaan koppelen aan de woonwijk Hoogeland, is uniek!" Tinka van Rood, bedrijfsdirecteur Vestia Westland, is erg trots dat ze ruim 700 woningen in de woonwijk mag realiseren. "De ligging van de wijk is perfect! Naast sportpark De Hoge Bomen, nabij de uitvalswegen richting de steden én op steenworp afstand van het centrum."

Vestia Westland liet 18 belangstellenden van het project Hoogeland de lucht in gaan. De verloting van de vluchten vond al eerder dit jaar plaats, tijdens de start verkoop van de eerste fase van het project op zaterdag 15 januari. De verwachte eerste paal van deze fase is nog voor de zomer. Meer informatie is te vinden op www.leveninhoogeland.nl.

Fotobijschrift : Nieuwe buren Niels van den Ende en Brian Buth voor de helikopter.


*

*

*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.