Dura Vermeer

Amsterdam - 04 april 2011

Uitbreiding hoofdgebouw Amsterdam ArenA officieel van start

Wethouder Van der Burg (gemeente Amsterdam), de heer Rutgers (Voorzitter Raad van Commissarissen Amsterdam ArenA) en de heer Markerink (directeur Amsterdam Arena) slaan vanmiddag om 16:00 uur de eerste paal ter gelegenheid van de uitbreiding en modernisering van het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA door Dura Vermeer.

Dura Vermeer Bouw Amsterdam en Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer gaan gezamenlijk het hoofdgebouw van Amsterdam ArenA uitbreiden.

Uitbreiding
De uitbreiding omvat de realisatie van nieuwe zalen/atrium tussen het stadion en het hoofdgebouw (ter hoogte van het VIP-dek) en een verbouwing van de binnenzijde van hoofdentree. Het laatste wordt gezien als de grootste verandering. Deze krijgt nieuwe trappenhuizen, liften en roltrappen die van de begane grondvloer tot en met de 7e verdieping lopen. De afbouw omvat het gehele binnenafbouwpakket inclusief alle afwerkingen van de gerealiseerde bovenbouw maar ook het aansluitende entreegebouw en alle aansluitingen op het huidige stadion.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft het gebouw in gebruik en vinden evenementen in de ArenA gewoon doorgang. In nauw overleg met Amsterdam ArenA wordt veel aandacht besteed aan de communicatie met de omgeving.

Medio volgend jaar moet de uitbreiding zijn voltooid.
---