Gemeente Twenterand


Burgemeester Visser reikt Koninklijke Onderscheiding uit

Donderdag 31 maart heeft burgemeester Visser van Twenterand een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer W. (Wijnand) Bos.

Wijnand Bos kreeg de onderscheiding bij een receptie waarin hij afscheid nam als plaatsvervangend commandant brandweer van de gemeente Twenterand. Hij ontving de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau. De receptie werd gehouden in de brandweerkazerne van de post Vriezenveen.

De heer Bos is geboren op 1 november 1953 in Vriezenveen en is al vanaf 1981 lid van de vrijwillige brandweer. Begonnen als brandwacht 1ste klas volgden achtereenvolgens de functies van Hoofdbrandwacht, Onderbrandmeester en brandmeester. In 1996 werd hij plaatsvervangend commandant van de brandweer in de voormalige gemeente Vriezenveen. Die functie vervult hij tot op de dag van vandaag bij de gemeente Twenterand. Vanwege zijn langdurige verbondenheid en inzet voor de Twenterandse samenleving heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd de heer Bos te benoemen tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwillige brandweermensen komen tegenwoordig bij een lidmaatschap van 20 jaar in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, als zij voldoen aan de gestelde eisen.