Politie Drenthe

Maandag 4 april 2011

Provincie Drenthe, 04-04-2011

Politie controleert in verkeer

DRENTHE De politie houdt de komende week diverse verkeerscontroles in de provincie. Zo wordt op 5 april een snelheidscontrole gehouden op de N376 tussen 7.00 en 15.00 uur. Op 6 april wordt extra toezicht gehouden in het verkeer, voornamelijk op de N855. Op 7 april wordt een alcoholcontrole in Noor-Drenthe gehouden tussen 20.00 en 4.00 uur.

Politie zoekt getuigen

HOOGEVEEN De politie zoekt getuigen van een mishandeling die zondagmiddag rond 14.00 uur heeft plaatsgevonden. Een 72-jarige en een 48-jarige man uit Echten deden aangifte van mishandeling. Zij reden zondagmiddag in een personenauto op de Koedijk ter hoogte van de zandwinning. Uit tegengestelde richting (vanuit Hoogeveen) kwam een hardloper aan rennen. Volgens de mannen liep de man op hun weghelft en ging hij niet aan de kant. De hardloper zou daarop, bij het rakelings passeren van de auto, op het dak hebben geslagen. Beide mannen stapten uit de auto om verhaal te halen. De hardloper is naar hen toe gelopen en heeft beide mannen in het gezicht geslagen. De hardloper is vervolgens in een andere auto gestapt die geparkeerd stond aan de Koedijk. In deze auto zat een vrouw met blond haar. De hardloper werd omschreven als een blanke man, vermoedelijk 30-40 jaar oud, gespierd type, ongeveer 1.90 meter lang met kort stekeltjeshaar. De politie komt graag in contact met de hardloper of met andere getuigen. Deze mensen worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

Rijden onder invloed

NIEUW RODEN De politie heeft zondagavond een 21-jarige man uit Nieuw Roden aangehouden aan de Terheylsterweg. De man bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 675 ugl. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Agenten hebben zondagavond een 24-jarige vrouw uit Nieuw Dordrecht aangehouden op de Landschapslaan wegens het rijden onder invloed. De vrouw blies 515 ugl. op het bureau. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden wegens vernieling

EMMEN Agenten hebben zondagavond een 18-jarige jongeman uit Emmen aangehouden aan de Wilhelmsweg. Hij zou een vernieling hebben aangebracht in een caravan aan voornoemd adres. De verdachte is ingesloten voor verhoor.