Gemeente Oldambt


Scholen onthullen nieuwe namen

Toekomstige bewoners de Meerkant maken nieuwe naam en logo bekend

Op maandag 4 april zullen de nieuwe (school)bewoners van De Meerkant hun nieuwe namen bekend maken. Als eerste zijn c.b.s. de Wegwijzer uit Oostwold en de Ds. W. Oosterheertschool uit Midwolda aan de beurt. Zij gaan samen op in één nieuwe christelijke basisschool.

Om 9.00 uur start de onthulling en zullen de kinderen de naam en het nieuwe logo `bouwen'. Aansluitend zal de bedenker van de naam een toelichting geven. Tot slot is er een ballonnenwedstrijd; alle kinderen mogen een ballon oplaten en het gaat erom welke ballon het verst komt.

Om 14.00 uur zal vervolgens de naam bekend worden gemaakt van de nieuwe openbare school. Het gaat om een fusie tussen de beide openbare basisscholen in Midwolda en Oostwold, respectievelijk de Bouwte en de Tichel.
Op spectaculaire wijze zullen de naam en het nieuwe logo getoond worden aan de kinderen die de nieuwe school zullen gaan bezoeken. De wethouder van onderwijs, Bard Boon, en de bovenschoolse directeuren van de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen, kortweg SOOOG, zullen een deel van de bekendmaking voor hun rekening nemen.

Voor beide scholen geldt dat er in verband met de veiligheid en de beschikbare ruimte geen ouders zijn uitgenodigd. Plaats van handeling is nabij de nieuwe school aan de Huningaweg.

Oldambt, 1 april 2011