Gemeente Mook & Middelaar


Mook heeft twee oplaadpalen voor elektrische autoâs

Onlangs heeft gemeente Mook en Middelaar in samenwerking met Stichting e-laad de eerste twee oplaadpalen voor elektrische autoâs geplaatst. Bij deze oplaadpalen kunnen elektrisch aangedreven autoâs de accu van hun auto bijladen.

Gereserveerde parkeerplaatsen
De oplaadpalen zijn geplaatst bij de winkelcentra te Mook (Koningin Julianastraat) en Molenhoek (Singel). Hiervoor is per oplaadpaal een parkeerplaats ingericht die alleen bestemd is voor het opladen van elektrische autoâs. Het voor andere doelen parkeren van autoâs is op deze plaatsen niet toegestaan. Om het oplaadpunt te kunnen gebruiken heeft u naast een elektrische auto tevens een oplaadpas nodig. Indien u gebruik wilt maken van deze oplaadpaal kunt u contact opnemen met de Stichting e-laad. Zie hiervoor de website www.e-laad.nl .

Waarom elektrisch rijden?
Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor elektrisch rijden:

De elektrische autoâs stoten geen CO2 en fijnstof uit. Ze zijn dus minder schadelijk voor het milieu en veroorzaken dus ook minder stank. Daar komt nog extra bij dat wanneer de energie waar de elektrische auto op rijdt wordt opgewekt met duurzame energie (zoals biomassa, wind en zon) de elektrische auto zelfs helemaal zonder uitstoot rijdt.

De gemeente Mook en Middelaar vindt het belangrijk om schoon vervoer te stimuleren en wil door het plaatsen van de oplaadpalen bijdragen aan een schoon leefklimaat.

Wie is de Stichting e-laad.
De Stichting e-laad is een samenwerking van de Nederlandse energie-netbeheerders waaronder de netbeheerder Enexis. Stichting e-laad wil elektrisch rijden in Nederland mogelijk maken door een landelijke infrastructuur van oplaadpunten op publiek terrein te realiseren. Op de website www.e-laad.nl vind u meer informatie.