Gemeente Boskoop


PERSUITNODIGING 31 maart 2011 - Gemeenten kiezen voor een sterke Greenport

Ontwikkeling is van publiek belang
Om de centrumfunctie van de Greenport Regio Boskoop in Nederland te kunnen vasthouden en uitbouwen, kiezen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Rijnwoude en Waddinxveen voor ontwikkeling en versterking van die Greenport. Zij maken die keuze in de recent vastgestelde Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport Regio Boskoop. De ontwikkeling van de Greenport dient niet alleen de sector zelf, maar ook het publieke belang door haar grote economische betekenis voor de werkgelegenheid en de positieve gevolgen voor het leefklimaat in de dorpen.

De Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport Regio Boskoop (ISV) is een antwoord op de bestaande ruimtelijke knelpunten en wensen in de regio. De ambitie is een sterke duurzame en beleefbare Greenport in een leefbare omgeving. Die ambitie en de daaruit voortvloeiende ruimtelijke en infrastructurele consequenties zijn nu vastgelegd in een samenhangend toekomstbeeld. De ISV zal op gemeentelijk niveau worden uitgewerkt in concrete plannen, de herstructurering van Zuidwijk is daar een voorbeeld van. Daarnaast is de ISV een bouwsteen voor de Provinciale Structuurvisie.

Nauwe samenwerking en brede inspraak
Aan de totstandkoming van de ISV is een proces van nauwe samenwerking en inspraak vooraf gegaan. De betrokken gemeenten hebben in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland de ISV opgesteld. Ook de boomsierteeltsector en andere stakeholders in het gebied hebben hun stem kunnen laten horen. Daarnaast is er een formele inspraakprocedure geweest. De wijzigingsvoorstellen, die daaruit zijn voortgekomen, zijn ook door de betrokken gemeenteraden vastgesteld en opgenomen in de definitieve ISV.

Overhandiging ISV aan gedeputeerde Asje van Dijk Ter afsluiting van het hele totstandkomingsproces overhandigen de betrokken portefeuillehouders op 31 maart 2011 de ISV aan Asje van Dijk, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.