Royal Haskoning


04-04-2011
Royal Haskoning zet deelname aan Jet-Net voort
Onlangs tekenden Erik Oostwegel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal Haskoning, en Gerard Jacobs, directeur Jet-Net, het convenant voor voortzetting van deelname in Jet-Net tot 2016. Jet-Net, het Jongeren & Technologie Netwerk Nederland, is het netwerk van bedrijven en HAVO/VWO-scholen voor de promotie van bèta-techniek. De heer Jacobs onderstreepte nog eens dat de vraag naar bètawetenschappers en ingenieurs in de toekomst hoog blijft. De medewerkers van de bedrijven die deelnemen in Jet-Net geven leerlingen de mogelijkheid kennis te maken met die wereld van bèta-techniek. Ze spelen daardoor een essentiële rol in de promotie ervan. Royal Haskoning is één van de deelnemende bedrijven en draagt hier significant aan bij.

Erik Oostwegel gaf aan dat Royal Haskoning het belang van goede contacten met het onderwijs onderschrijft, van lager onderwijs tot hogescholen en universiteiten. Adviseurs van Royal Haskoning zijn regelmatig op onderwijsinstellingen actief met gastlessen en activiteiten en zo is onlangs ook een samenwerkingovereenkomst met de TU Delft gesloten.

Royal Haskoning neemt al sinds 2006 deel aan Jet-Net en hebben intussen met 8 middelbare scholen, verdeeld over het land, een samenwerkingsrelatie een samenwerkingsverband. De activiteiten met de scholen beslaan onder andere gastlessen, profielkeuzevoorlichting, bijzondere opdrachten en projecten, expertbegeleiding van profielwerkstukken excursies, Girls' Day en docentenavonden. Verder is Royal Haskoning aanwezig bij de landelijke Careerdays en Docentendagen.