Gemeente Rotterdam

erasmusspeld voor mary de koning

04 april 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Mevrouw Mary de Koning ontving zondagmiddag 3 april een Erasmusspeld uit handen van wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin).

De uitreiking vond plaats na afloop van de zondagsviering in kerkgebouw `de Open hof' aan de Hesseplaats. De Koning ontvangt deze Rotterdamse onderscheiding voor haar langdurige vrijwillige inzet binnen de deelgemeente Prins Alexander.

Mary de Koning is al zestien jaar lang als vrijwilligster actief bij de stichting Maatschappelijke Dienstverlening Alexander (MDA). Ze begon ooit met het rondbrengen van warme maaltijden aan huis bij ouderen in de deelgemeente Prins Alexander. Drie keer per week bracht zij als vrijwilliger met veel enthousiasme maaltijden rond in haar eigen auto.

Mevrouw De Koning was zeer betrokken bij het wel en wee van haar cliënten. Als er iets mis was of mis dreigde te gaan met haar cliënten, dan trok ze aan de bel en kon verdere actie worden ondernomen. Mary de Koning werd dan ook beschouwd als de "Ogen en Oren" in de wijk.

Nadat deze maaltijdvoorziening in de deelgemeente werd opgeheven, bleef mevrouw De Koning als vrijwilligster actief bij bijvoorbeeld het begeleiden van ouderen. Ook denkt en spreekt Mary de Koning tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten actief mee over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het vrijwilligerswerk bij de MDA. Daarnaast is Mary de Koning al jarenlang zeer actief voor de kerkelijke gemeenschap "de Open Hof".

Volgens wethouder Hugo de Jonge betekent mevrouw De Koning veel voor Rotterdam: "De liefde voor de mensen om haar heen staat centraal bij alles wat zij doet. Het is werk dat in stilte gebeurt maar dat van grote betekenis is. Mensen zoals mevrouw De Koning maken de Rotterdamse samenleving mooier en prettiger. Dat verdient hulde en waardering."