Gemeente Bergen op Zoom


Raad stelt bestemmingsplan Westbrabantse Waterlinie vast

Op 31 maart 2011 heeft de gehele raad ingestemd met het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Herstel Westbrabantse Waterlinie. Meer hierover en ook over andere besluiten leest u hier.

De Waterlinie
Dit bestrijkt het gebied tussen Fort Pinssen en Fort De Roovere in Halsteren.

Het plan is bedoeld om de cultuurhistorische, waterhuishoudkundige en ecologische waarden van het gebied te herstellen en te versterken. Verder wordt met het plan verdroging bestreden en worden recreatie en toeristische mogelijkheden verder uitgewerkt. Het project is in nauwe samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen, waaronder de stichting Het Noordbrabants landschap, gebiedscommissie Brabantse Delta, waterbedrijf Evides, het Waterschap en de provincie. Voor omwonenden is een informatieavond gehouden. Op 10 november jl. heeft mr. Pieter van Vollenhoven de oplevering van dit deel van de waterlinie mede gevierd.

Bespreekpunten op raadsagenda

Behalve over dit agendapunt heeft de raad gedebatteerd over het bestemmingsplan Wouwseweg e.o, te Halsteren en over een verzoek Wet openbaarheid van bestuur. Verder heeft de raad vier zogenoemde A-stukken vastgesteld. Dit zijn voorstellen die in de commissie, naar het idee van raad, voldoende zijn behandeld en tijdens de raadsvergadering als hamerstukken worden afgedaan.

Bestemmingsplan Wouwseweg e.o. vastgesteld

Tijdens de ontwerpfase van het bestemmingsplan 'Kom Halsteren' heeft op bedrijventerrein aan de Wouwseweg in Halsteren een brand gewoed. Om het bestemmingsplan 'Kom Halsteren' geen vertraging op te laten lopen, zijn de bedrijventerrein aan de Wouwseweg en het aangrenzende 'Zunehaterrein' niet meegenomen in dat bestemmingsplan. Daarvoor is voorliggend plan opgesteld. GBWP en VVD dienden over dit plan een amendement in. Zij willen de verliesvoorziening op 3 miljoen handhaven, terwijl het college voorstelt om een verlies te voorzien van 1,9 miljoen. Alleen Lijst Linssen is tegen het amendement. Daarmee is het amendement aanvaard. Ook het voorstel is aanvaard. Alleen D66, CDA en BSD waren tegen het voorstel 'gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Wouwseweg e.o.'.

Aanvraag Wet openbaarheid van bestuur

Op grond van de Wet Openbaarheid van bestuur heeft een aantal supermarkten aan de raad gevraagd om toezending van alle documenten over de voorbereidingsprocedure bestemmingsplan 'de Zeeland'. De raad heeft besloten niet aan dit verzoek tegemoet te komen omdat de raad nog geen stukken ontvangen heeft. De aanvrager heeft inmiddels wel documenten van het college ontvangen.

Motie over topinkomens in de (semi)publieke sector

De gehele gemeenteraad heeft het college gisteravond opgedragen om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om topinkomens bij onder meer (semi)publieke instellingen aan banden te kunnen leggen. Voor het zomerreces komt het college hiermee terug naar de raad.