Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 04-04-2011

Tilburger raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Tilburgse automobilist. Tijdens een controle rond 00.30 uur op het Paduaplein bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 800 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde hij ongeveer 14 pilsjes gedronken te hebben. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

UDENHOUT - Agenten hebben gisteravond in de Slimstraat een 43-jarige Poolse automobilist aangehouden voor hetzelfde feit. Een andere weggebruiker informeerde rond 18.30 uur de politie nadat hij de Pool had laten stoppen in verband met gevaarlijk rijgedrag. Tijdens het aanspreken bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau was hij niet in staat een ademtest te ondergaan. De politie besloot daarop van de man bloed af te laten nemen. Uit registratie bleek dat de Pool al vaker met politie en justitie in aanraking was geweest voor het rijden onder invloed. Tijdens het verhoor bekende hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn. Tegen hem wordt dossier opgemaakt. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

TILBURG - De politie heeft gisterochtend een 28-jarige automobilist uit riel aangehouden nadat hij de controle over zijn auto verloor waardoor het voertuig in de berm belandde. Dit gebeurde rond 07.30 uur op de Gilzerbaan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek dat hij 500 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod en een proces verbaal mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Tilburgse opgepakt na mishandeling buschauffeur

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 32-jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor mishandeling. Agenten kregen rond 19.30 uur de melding dat een passagier van een stadsbus zich op de Heikantlaan vervelend gedroeg. Ter plaatse troffen ze de vrouw voor de stilstaande bus aan. De 45-jarige chauffeur vertelde dat zij zich in de bus vervelend gedragen had. Op de Heikantlaan leidde dit gedrag tot een mishandeling. Nadat de chauffeur haar de deur had gewezen sloeg ze hem meerdere keren in het gezicht. Agenten zagen dat de man een gezwollen oog had. De vrouw werd ingerekend en overgebracht naar het bureau waar zij in verzekering gesteld is.

Inzittenden gewond na frontale aanrijding

TILBURG - Bij een frontale aanrijding gistermiddag op de
Campenhoefdreef raakten beide bestuurders en inzittenden gewond. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie ontving rond 17.30 uur de melding van een verkeersongeval met letsel op de Campenhoefdreef. Agenten troffen ter plaatse twee beschadigde auto's aan. Een 20-jarige automobilist uit Tilburg vertelde dat hij vanuit de richting van het winkelcentrum over de
Campenhoefdreef reed. Ter hoogte van de fietseroversteekplaats botste een tegemoetkomende auto, die op de verkeerde weghelft belandde frontaal op hem. Deze auto werd bestuurd door een 51-jarige Tilburger. Door de klap raakten beide bestuurders gewond. Ook de twee passagiers die in de auto van de 20-jarige zaten zijn voor onderzoek overgebracht. De verwondingen bestonden uit onder andere een sleutelbeenfractuur en een verwonding aan knie en gezicht.

Twee auto's buit bij woninginbraak

TILBURG - Bij een woninginbraak afgelopen nacht in de Melickstraat werden twee auto's buit gemaakt. Het gaat om een Audi A1, kleur wit met het kenteken 66-PFG-4 en een zwarte Volkswagen Passat, gekentekend 91-LSP-1. De politie heeft beide voertuigen internationaal laten signaleren.

Tussen gisteravond 23.15 uur en vanmorgen 06.00 uur was de woning aan de Melickstraat doelwit van inbrekers. Het lukte de daders via de schuifpui aan de achterzijde van de woning binnen te komen. De bewoners waren thuis en sliepen. Uit het pand werden onder andere de
autosleutels weggenomen waarna de auto die bij de woning geparkeerd stonden buit gemaakt zijn. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-04-2011 11:47 | © Regio Midden en West Brabant |