Gemeente Winterswijk



Raad: krediet voor aankoop grond bedrijventerrein Gaxel

Op donderdag 31 maart heeft de gemeenteraad onder andere vergaderd over de Rekenkamercommissie, de aankoop van grond aan de Masterveldweg ten behoeve van bedrijventerrein Gaxel en de brieven aan de minister van OCW en de Tweede Kamer over het voorgenomen beleid inzake bezuinigingen in het speciaal onderwijs. Hieronder vindt u de belangrijkste besluiten.

1 april 2011

Akkoordstukken

De volgende onderwerpen zijn zonder verdere behandeling akkoord bevonden:


1. Aanbrengen correcties in beleidsnota `Paardenhouderijen en ruimtelijke ordening;


2. Burgerjaarverslag 2010;


3. Ontwikkelingen Regio Achterhoek;


4. Uittreden gemeente Hof van Twente uit gemeenschappelijke regeling Hameland.

Onderzoeksprogramma Rekenkamercommissie

De Rekenkamercommissie Aalten, Oost Gelre en Winterswijk heeft een onderzoeksprogramma opgesteld voor 2011. De raad heeft het onderzoeksprogramma ter kennisgeving aangenomen.

Wijziging samenwerkingsovereenkomst Rekenkamercommissie

Het college heeft de raad voorgesteld het budget voor de rekenkamercommissie te verlagen van EUR 1 tot EUR 0,90 per inwoner per jaar. Dit voorstel is unaniem aangenomen. De WB-fractie heeft haar amendement om het budget te verlagen tot EUR 0,50 per inwoner per jaar ingetrokken, nadat duidelijk was geworden dat in de komende kerntakendiscussie opnieuw aandacht zou worden geschonken aan het budget voor de rekenkamercommissie.

Brieven inzake bezuinigingen speciaal onderwijs

De raad is gevraagd in te stemmen met het versturen van brieven aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Tweede Kamer en de VNG. Met deze brieven wil de raad het Regionaal Netwerk Oost Achterhoek steunen, die onlangs per brief hun zorg hebben uitgesproken over de voorgenomen bezuinigingen in het speciaal onderwijs. De raad deelt de zorg en heeft ingestemd met het versturen van deze brieven met 12 stemmen voor (WB, SP, PW, PvdA) en 8 tegen (CDA, VVD).

Krediet aankoop grond bedrijventerrein Gaxel

Om het bedrijventerrein nabij Gaxel te kunnen realiseren moet de gemeente grond aankopen. Het college heeft hierover overeenstemming bereikt met een aantal grondeigenaren. Om deze grond aan te kunnen kopen wordt de gemeenteraad gevraagd hiervoor krediet beschikbaar te stellen. De raad heeft unaniem ingestemd met het beschikbaar stellen van het krediet.

Toelating Frank Roerdinkholder als raadslid

Frank Roerdinkholder is toegelaten tot de gemeenteraad en geïnstalleerd als raadslid. Hij neemt daarmee de plaats in van Chris van den Bos die onlangs is geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten van Gelderland. Daarnaast is de heer Roerdinkholder benoemd tot lid van de commissie Samenleving en plaatsvervangend lid van de commissie Ruimte.

Meer informatie?

Het verslag van de raadsvergadering vindt u begin maart op de website onder Bestuur en politiek / Raad / Vergaderingen gemeenteraad / Verslagen raadsvergaderingen/ 31-03-2011.