Gemeente Brummen


Roefeldag in gemeentehuis

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-04-2011)

Uitleg bij de zijlader

Zaterdag 2 april 2011 vond in de gemeente Brummen Roefeldag plaats. Ook in het gemeentehuis in Brummen konden kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar snuffelen. Zo'n dertig kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in de villa van het gemeentehuis en een spel te spelen over afvalverwerking. Ook konden ze een zogenaamde zijlader van BerkelMilieu van dichtbij bekijken en bedienen.

De kinderen speelden een computerkwartetspel over afval: hoe wordt bijvoorbeeld papier, snoeiafval en textiel ingezameld, verwerkt en hergebruikt. Onder begeleiding van De Kaardebol (Centrum voor Duurzaamheid) gingen de kinderen ook met afval aan de slag. Wat mag er in de groende container en wat moet er in de grijze bak. Daarna konden ze in de cabine van de vuilniswagen zien hoe een afvalcontainer wordt geleegd.

Het doel van de Roefeldag is om kinderen tussen de 7 en 12 jaar een leuke, leerzame dag te laten hebben, waarbij ze kunnen snuffelen aan mogelijke toekomstige beroepen. De gemeente Brummen doet al jaren mee met dit initiatief.