Gemeente Doetinchem

Doetinchem in race voor Gouden Piramideprijs

Persbericht, 1 april 2011

Sinds 1989 stelt het rijk een prijs beschikbaar voor goed opdrachtgeverschap. Deze prijs is ingesteld om het deskundige, creatieve en bezielende opdrachtgeverschap te bevorderen bij projecten op het terrein van zowel de architectuur als de gebiedsontwikkeling. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro, een speciaal ontworpen trofee en de architectuurplaquette met de namen van de bouwpartners. De gemeente Doetinchem dingt met Masterplan Schil mee naar deze prijs, die dit jaar als thema gebiedsontwikkeling heeft.

Masterplan Schil heeft binnen de gemeente Doetinchem gezorgd voor een nieuwe manier van denken en werken. Zoals toenmalige directeur van het projectbureau Schil, Peter Kuenzli, zei: "We hebben afscheid genomen van de postzegelplanologie. Via het Masterplan houden we grip op de kwaliteit van de stad en de samenhang tussen alle projecten. Als we bij de uitvoering aan onze uitgangspunten blijven vasthouden, dan zul je zien dat we over vijf tot tien jaar een veel mooier Doetinchem hebben gekregen".

Wat houdt Masterplan Schil in?
Masterplan Schil levert Doetinchem: 1.616 woningen, 3.075 parkeerplaatsen, 41.050 m2 centrumvoorzieningen en 34.500 m2 kantoren. Dit plan geeft invulling aan de volgende ambities: a. Centrum van de Achterhoek
b. Symbiose tussen stad en landschap
c. Stad aan de Oude IJssel
d. Historie als inspiratiebron
Masterplan Schil wordt uitgevoerd in de periode van 2007 tot en met 2020. Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld de nieuwe schouwburg, parkeergarage het Loo, de bouw aan de Burgemeester Van Nispenstraat, de renovatie van Ruimzicht en de verbetering van de stationsomgeving. Masterplan Schil is als vliegwiel voor verandering door de jaren heen een essentieel onderdeel van het sturingsmodel op de start geworden. De gemeente Doetinchem denkt met Masterplan Schil een goede kans te maken op de Gouden Piramideprijs 2011.

Voor meer informatie, de samenstelling van de jury en de officiële Regeling Rijksprijs de Gouden Piramide: www.goudenpiramide.nl