Universiteit Nyenrode


Team Nyenrode voor de 23e keer Race of the Classics

Sunday, April 03, 2011
Sinds 1989 is de Race of the Classics (ROTC) het belangrijkste en leukste studenten evenement van Nederland. Meer dan 20 universiteiten en hogescholen uit Nederland strijden op traditionele zeilschepen mee om de felbegeerde ROTC cup. Team Nyenrode is er al vanaf het begin bij en heeft in de loop der jaren een zeer goede naam opgebouwd. Dit jaar zeilen er 36 Nyenrode full-time MSc studenten mee op het grootste schip van de vloot: De Wylde Swan. Deze 62 meter lange schoener zal van 4 tot en met 11 april `the place to be' zijn voor zowel Nyenrodianen als alle andere deelnemende studenten.

Maandag 4 april zal er samen met de sponsoren die deze week mede mogelijk hebben gemaakt een VIP lunch aan boord zijn in de veerhaven van Rotterdam. Bedrijven als V&D, Pearle, Olm, Tocelo Chemicals, Persoon Vleeswaren, en uiteraard de Nyenrode Business Universiteit kunnen kennismaken met het team en de boot. 's Middags knalt het startschot en dan gaat de ROTC van start!

Vanuit de Rotterdamse veerhaven zal het eerste rak richting Engeland gaan. Er is een nacht zeilen voor nodig om in Ipswich te komen waar het eerste feest van de week zal losbarsten. De tweede haven die de vloot aan zal doen is die van Brugge in België. Nadat de deelnemende studenten van zich hebben laten horen in België, is Nederland weer aan de beurt en wel in IJmuiden. Tot een laatste stukje naar Amsterdam waar het eindfeest in de Panama gehouden zal worden en de winnaar van de `race der races' bekend zal worden gemaakt.

Team Nyenrode is er helemaal klaar voor en vastberaden om van de Race of the Classics een memorabel evenement te maken voor alle deelnemers! Team Nyenrode - Race of the Classics.jpg