Provincie Utrecht

Start herinrichting Harlanterrein

De provincie Utrecht is op 1 april begonnen met de herinrichting van het Harlanterrein. In het bosgebied van de gemeente Zeist staan op dit terrein 24 gebouwen van het voormalige TNO-proefdiercentrum. Het Harlanterrein is onderdeel van het programma Hart van de Heuvelrug. De totale oppervlakte van acht hectare wordt als natuurgebied ingericht.

Op 1 april is gestart met de sloop van de gebouwen en de sanering van het terrein. Naar verwachting worden deze werkzaamheden eind 2011 afgerond en kan begin 2012 de eindinrichting van het terrein plaats vinden. Bomen en struiken worden zoveel mogelijk behouden. Het terrein bestaat straks uit open bos en heide. In enkele gebouwen verblijven dwergvleermuizen. Voor deze vleermuizen wordt een vleermuizentoren gebouwd en worden aan de bomen vleermuiskasten opgehangen.

Hart van de Heuvelrug
In Hart van de Heuvelrug werken 17 partners samen aan een betere ruimtelijke kwaliteit van het gebied tussen Soest, Zeist en Amersfoort. Per saldo komt er meer en beter verbonden natuur in het gebied door de aanleg van 5 ecoducten en het slopen van gebouwen in waardevolle natuurgebieden. Hart van de Heuvelrug zoekt in het gebied naar een goede balans tussen wonen, werken, zorg, natuur & recreatie. Vliegbasis Soesterberg is een van de kroonprojecten uit Hart van de Heuvelrug. Meer informatie: www.hartvandeheuvelrug.nl

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11