Burgemeester Aboutaleb geeft startschot 23e Race of the Classics

Persbericht van Stichting Race Of The Classics

Na een goed bezochte Open dag in de Veerhaven te Rotterdam zijn vanmiddag 18 klassieke zeilschepen begonnen aan de drieëntwintigste Race of the Classics. Om 12u15 heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot gegeven. Alle schepen voeren in formatie langs de Erasmusbrug en sociëteit De Maas op weg naar de Noordzee. De komende week strijden achttien teams, verbonden aan diverse hogescholen en universiteiten, om de Race of the Classics Challenge Cup.

Drieëntwintig jaar geleden werd de eerste Race of the Classics (ROTC) georganiseerd. Nu, ruim twee decennia later, is de ROTC uitgegroeid tot het grootste studenten zeilevenement van Nederland. 450 studenten zullen gezamenlijk de woeste golven en wind van de Noordzee trotseren. De vloot bestaat uit unieke klassieke twee- en driemasters, met elk hun eigen vaareigenschappen. Dit jaar zijn de schepen live te volgen via een speciaal track en trace systeem op www.rotc.nl.

De race week is gisteren begonnen met de Open dag in de Veerhaven te Rotterdam. Deze dag was een groot succes. Vele mensen hebben zich onder het genot van een drankje en live muziek vermaakt bij de nautische markt en op de vele klassieke schepen die speciaal voor deze dag al naar de Veerhaven gekomen waren. De Race of the Classics zal eindigen op zondag 10 april wanneer alle achttien schepen in volle glorie over het Binnen IJ Amsterdam in zullen varen. Zij zullen tussen 13:00 en 14:00 uur aan de Sumatrakade aanmeren.

Als gevolg van tegenvallende weersvoorspellingen zal de vloot niet direct koers zetten naar Engeland. Vanuit Rotterdam zal daarom allereerst Den Helder bezocht worden om vervolgens alsnog Ipswich te halen. Op vrijdag 8 april vaart de vloot voor de laatste maal uit om via IJmuiden in Amsterdam aan te komen.

*

Links:
http://www.rotc.nl



Razende Robot Reporter